Zijn jouw spullen winterklaar?

De kou komt er weer aan. Voor veel mensen niet de fijnste tijd als het om weersomstandigheden gaat. Anderzijds is deze tijd voor veel mensen ook juist gezellig.

Ook komt er enige voorbereiding kijken bij de winter als het gaat om bepaalde producten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de auto maar ook om bijvoorbeeld de caravan of boot.

In deze blog bespreken we verschillende voorbeelden met tips om aan te denken.

De auto

Wanneer je aan het winterklaar maken van je auto denkt, gaat het vaak al snel om winterbanden. Toch komt er meer bij kijken dan alleen de banden. Zo is het verstandig om ook de motor een beurt te geven en bijvoorbeeld de remschijven na te laten kijken. Verder moet je denken aan antivries ruitenwisservloeistof. Wanneer het gaat om de lak van je vriend op vier wielen is het verstandig om een waxlaag aan te brengen. Hierdoor kun je weersinvloeden en zout op de weg weren.

De caravan

wanneer het gaat om de caravan zullen veel mensen er voor kiezen om deze onder dak te zetten. Tegenwoordig zijn er veel stallingen volgeboekt dus het is belangrijk dat je er vroeg bij bent wanneer het gaat om het reserveren van een stallingsplaats. wanneer je een stallingsplaats hebt bemachtigd, is het belangrijk om in elk geval je gastoevoer af te sluiten. In de meeste gevallen moet het gehele gasreservoir uit de caravan worden gehaald. Tevens is het belangrijk om te zorgen dat de watertoevoer en het stroom goed afgesloten zijn. Je wilt hier immers geen gedoe mee. Wanneer je ervoor kiest om de caravan niet in een stalling te zetten, dan is het verstandig om bijvoorbeeld een speciaal zeil over de caravan heen te trekken. Deze zal beschermen tegen weersinvloeden, maar helemaal zeker ben je niet. Wanneer het stevig vriest, is het mogelijk dat het zeil niet voldoende bescherming biedt. Het is dan verstandig om bijvoorbeeld sneeuw van het dak te halen om inzakking te voorkomen of de caravan enigszins te verwarmen. Je voorkomt daarmee dat de kunststof constructie het begeeft.

Boot.

Wanneer je een boot hebt hangt het veelal af van het materiaal waarvan deze is gemaakt. 

wanneer je een rubberboot hebt, is het aannemelijk dat je deze in de winter uit het water haalt en leeg laat lopen. Wanneer je een polyester boot hebt kun je ervoor kiezen om deze naar de stalling te brengen. Het blijft immers kunststof en kan dus knappen. Toch zullen veel mensen er ook voor kiezen om de boot te laten liggen het kan ook goed aflopen. Wanneer we kijken naar boten van staal zullen de meeste mensen de boot ook laten liggen. Staal is immers een stevig materiaal wat tegen een stootje moet kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *