Welke soorten quads zijn er?

Er zijn verschillende soorten quads, maar wat kun je nu met welke quad. In dit artikel krijg je antwoord op allerlei vragen over quads. Je kan natuurlijk overal heen rijden op een quad, maar als je op een plek wil rijden waar je niet of moeilijk met de quad kan komen moet je de quad op een andere manier meenemen. Ga daarom een aanhanger huren in Stadskanaal, zo kun jij je quad overal mee naartoe nemen. Kijk op Gehuurd.nl.

Utility Quad

De utility quad wordt ook wel een landbouwquad genoemd, deze quad kenmerkt zich door de grote banden en de grootte van de quad. Deze quad wordt voornamelijk op boerderijen gebruikt, ze kunnen namelijk makkelijk over ruig terrein rijden. Ook kunnen ze gemakkelijk over obstakels rijden. Ze zijn niet zo sportief, ze zijn meer gefocust op kracht. Hierdoor zijn ze zwaarder en hebben ze meer pk’s. 

Sport Quad

De sport quad is voorzien van snelle motoren, hierdoor kan hij snel acceleren en hoge snelheden behalen. Deze quads zijn gemaakt om snel en wendbaar over zand of modder te rijden. Hij is alleen niet geschikt voor diepe modderpoelen. Ook kun je met deze quads geen werk verrichten.

Beide soorten quads mogen op de de openbare weg rijden mits ze ze zijn voorzien van een kenteken. Quads moeten zich aan dezelfde regels houden als auto’s en motoren of aan die van een landbouwvoertuig. Een quad mag ook op de snelweg rijden als hij zich aan de minimumsnelheid van de snelweg kan houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *