Wat komt er allemaal kijk bij het kopen van een fiets?

Nederland is zoals waarschijnlijk iedereen wel weet het land van de fietsen. Er zijn bijna 23 miljoen fietsen in ons land. Dit betekent dus dat de gemiddelde Nederlander meer dan 1 fiets bezit. Misschien denk je er nu wel over na om een nieuwe fiets te gaan komen en ben je daarom hier beland. Wat komt er nou allemaal kijk bij het kopen van een nieuwe fiets? In deze blog geven wij je tips voor het kopen van je fiets.

Wat voor fiets wil je hebben?
Voordat je op zoek kan gaan moet je weten wat voor soort fiets je wilt hebben. Het aanbod in Nederland aan fietsen is enorm groot. Zo heb je mountainbikes, hybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, racefietsen en nog meer. Niet iedere fiets is namelijk overal geschikt voor. Onderzoek dus goed waar je de fiets voor gebruikt en hoe vaak. Kom je hier niet uit? Vraag dan een specialist om advies. Die kunnen je verder helpen met potentiƫle fietsen voor jou.

Versnellingen of niet?

Wil je wel of geen versnellingen op je nieuwe fiets? Als je dit duidelijk hebt zullen er al een heel groot aantal fietsen voor je afvallen. Versnellingen bepalen hoe zwaar of licht je fietst. Als je veel lange fietstochten maakt met veel hoogteverschillen kan het verstandig zijn om een fiets met veel versnellingen te kopen. Als je minder vaak fiets is het verstandiger om geen versnellingen te kopen. Dit gaat je namelijk erg schelen in de prijs van de fiets. 

Heb je een fiets en wil je deze ombouwen tot een elektrische fiets? Bekijk: