Draagarm auto

Wat is een draagarm auto?

Om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie, wordt een draagarm gebruikt. Het is een stalen constructies met een triangelvorm. De draagarm auto is erg stevig gemaakt, waardoor hij de krachten van de auto aan kan. Het gaat hierbij zowel om het gewicht, als om de kracht die ontstaat bij bijvoorbeeld het remmen. Wanneer een auto niet beschikt over een draagarm, zou dat grote gevolgen hebben voor de wielen. 

Welke onderdelen van een draagarm slijten over het algemeen snel?

De draagarm zelf is in principe een erg sterke constructie. Toch zijn er bepaalde onderdelen van de draagarm gevoelig voor slijtage. De onderdelen die zo nu en dan gecontroleerd moeten worden, zijn de rubbers en de kogels. Dit omdat er op deze onderdelen erg veel kracht komt te staan en er daardoor snel slijtage ontstaat. 

Draagarm auto

Wanneer is een draagarm auto aan vervanging toe?

Het komt niet vaak voor dat een volledige draagarm vervangen moet worden. In de meeste gevallen gaat het om onderdelen van de draagarm die vervangen moeten worden. Hierbij kun je denken aan de hierboven genoemde onderdelen. Op het moment dat deze onderdelen kapot zijn, kan het zijn dat je auto af begint te wijken tijdens het rijden. Daarnaast kan er ook gebonk ontstaan tijdens het rijden op onverharde wegen. Ook dit kan wijzen op slijtage aan de draagarm. Op het moment dat je dit opmerkt tijdens het rijden, is het van belang dat je zo snel mogelijk naar de autogarage toe gaat. Dit omdat je de auto nog verder kunt beschadigen wanneer je de schade een langere periode negeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *