Waarom je als ondernemer kiest voor financial lease

Als jij een ondernemer bent die van hot naar her gaat, dan is het belangrijk om een goede en representatieve wagen te hebben waarmee je voor de dag kan komen. Een auto kopen is echter een flinke investering. Gelukkig is het mogelijk om een auto te leasen. Denk jij er over na om een bedrijfswagen te leasen? Lees dan snel verder om kennis te maken met de beste voordelen!

Een praktische uitkomst voor een bedrijfswagen

Wanneer je betrouwbaar vervoer nodig hebt dat je op elk moment van de dag naar jouw bestemming kan brengen, dan is een bedrijfswagen leasen een uitstekende manier om voldoende financiële ruimte over te houden voor andere zaken. Met een financial lease hoef je namelijk niet direct een grote investering te doen om mobiel te zijn. Doordat je de kosten van vervoer op maandelijkse basis verspreid, zullen je lasten beter draagbaar worden.

De beste voordelen op een rijtje

Een bedrijfswagen leasen doe je door lagere maandelijkse betalingen te doen dan wanneer je lening zou aanvragen. In plaats van de volledige waarde van de auto te betalen, dekken jouw maandelijkse betalingen de afschrijving van het voertuig (plus huur en belastingen) over de leaseperiode. Omdat je alleen de afschrijving financiert in plaats van de aankoopprijs, zullen de maandelijkse betalingen in veel gevallen lager zijn. Bovendien heb je veel minder contant geld nodig bij het wegrijden. Hoewel je de eerste leasemaand moet betalen, inclusief belastingen, titel- en registratiekosten, zijn deze kosten  aanzienlijk lager dan het geld dat je nodig zou hebben om een auto te kopen. Bij het leasen van een auto hoef je je bovendien ook niet druk te maken over hoge reparatiekosten. Omdat een leasecontract voor slechts een paar jaar zijn, zijn leasemaatschappijen verantwoordelijk voor de kosten die gepaard gaan met onderhoud en reparatie. En doordat het leasecontract een einddatum heeft, hoef je je dus geen zorgen te maken over het doorverkopen en kun je probleemloos kiezen voor een nieuwe auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *