Waarom fleet management toepassen?

Fleet management kan je inzetten om beter inzicht te krijgen in de kosten van jouw wagenpark. De grootste kosten voor veel dienstverlenende ondernemingen zijn vaak de kosten personeel, mobiliteit en huisvesting. Met de goede fleet management oplossing van Accredis is het mogelijk om op de kosten van mobiliteit te besparen. In deze blog vertellen we hoe dit systeem in zijn werk gaat.

Fleet management in het kort

We zien tegenwoordig nog vaak dat beheerders van een wagenpark géén of te weinig te gebruik maken van een goede fleet management oplossing. Hierdoor betalen zij een te hoge prijs voor de mobiliteitskosten. Er is te weinig inzicht in de buitendienst. Accredis heeft hiervoor een passende oplossing ontwikkeld waarbij uw fleet management eenvoudig zal worden verbeterd en u snel een betere kijk hebt op het wagenpark. Het systeem AccMan is makkelijk in gebruik. Het programma draait op bestaande Micrsoft softwareprogramma’s, zoals: Excel en Access. Dit zijn programma’s die hoogstwaarschijnlijk al zijn geïnstalleerd op uw pc of laptop. Er zijn dus geen dure kostenpotten verbonden aan het gebruik van het AccMan systeem.

Hoe werkt dit fleet management systeem?

Het systeem dat wordt gebruikt is voor iedereen uniek. Het AccMan analyse softwarepakket is namelijk tailor made. Dit houdt in dat de software kan worden afgesteld op de wensen en behoeftes van het bedrijf. Sommige functies zijn uiteraard standaard aanwezig. Zoals gezegd is de software gebaseerd op Microsoft-programma’s. Dit betekent dat het eenvoudig is om data te integreren met programma’s als Word en Excel. Daarnaast is het ontzettend gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het voor de beheerder van een wagenpark makkelijk om een rapport op te stellen over de voertuigen en de bestuurder.

De voordelen van het fleet management systeem!

Om te beginnen helpt een fleetmanagement systeem bij het verkrijgen van meer inzicht in relevante wat betreft uw voertuigen. Je kan eenvoudig de efficiëntie van uw wagenpark verhogen omdat u effectiever kunt plannen en schakelen. Ten tweede verbetert het de veiligheid. Je hebt namelijk meer inzicht in de reistijden van uw werknemers. Het kan namelijk gebeuren dat de ene medewerker veel minder tijd nodig heeft voor een rit dan een andere medewerker. Als dit bijvoorbeeld komt door te hard rijden, kan je een werknemer hierop aanspreken. Tenslotte kan je medewerkers zuiniger laten rijden, wat wederom kosteneffectief werkt.