Waarom een autoverzekering belangrijk is

Bij het kopen van een auto ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Die verzekering wordt bepaald door een aantal factoren zoals je rijervaring, gewicht van de auto, het merk en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Uiteindelijk kom je voor de keuze de staan wat voor soort verzekering je afsluit. De prijsverschillen hierbij zijn ontzettend groot, dus lees je goed in!

Waarom is het nodig?

De overheid heeft het verplicht gesteld, zodat niemand bij een aanrijding in geldproblemen kan komen. Het is namelijk wel is voorgekomen dat een niet verzekerde automobilist iemand een rolstoel heeft ingereden. Diegene wordt dan aansprakelijk gesteld voor de geleden schade die wel tot honderdduizend euro kan oplopen. Hierbij kun je denken aan vergoeding van ziekenhuiskosten o.id. 

Wat als ik niet verzekerd ben?

Zoals hierboven vermeld wordt jij vervolgens aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. Koop jij een auto via marktplaats? Zorg dat voordat je hem koopt een verzekering hebt afgesloten, zodat je hem veilig naar je eigen stad kan rijden. Het komt vaak genoeg voor dat mensen zonder verzekering toch dat stukje naar huis willen rijden. Laat het jou net gebeuren dat je even niet oplet en die ene voetganger raakt die jij over het hoofd hebt gezien…

Hoe wordt de premie berekend?

Een verzeker berekent die premie door een aantal factoren. Zoals de rijervaring die jij meebrengt, het merk en de zwaarte van je auto. Met een zware auto breng jij bijvoorbeeld meer schade toe aan een ander voertuig dan een lichtere auto. Ook is een Mercedes duurder in reparatiekosten dan een Renault. Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren die bij het berekenen van de premie worden meegenomen.