Waar moet je aan denken als je een boot koopt?

Een boot kopen klinkt voor velen als een droom. Heerlijke zomeravonden op het water of gezellige en knusse tochten in de winter. Droom jij ook van de vrijheid om eropuit te trekken wanneer je maar wilt? En denk je na over de aankoop van een boot? Bereid jezelf dan goed voor! Wij geven je vast drie tips om rekening mee te houden wanneer je een boot koopt.

Wil je meer weten? Vraag het dan gewoon eens aan een scheepsmakelaar zoals ESB Group bij jou in de buurt!

Waar ga je de boot voor gebruiken?

Voordat je gericht op zoek gaat naar een boot, is het belangrijk om te bepalen wat je er precies mee wilt doen. Een boot om in het weekend lekker mee te varen, is namelijk anders dan eentje waarmee je de zee over wilt. Zoek daarom goed uit wat je wensen en behoeften zijn. Dat zorgt ervoor dat je een stuk gerichter kunt zoeken. 

Onderhoud

Is de boot binnen? Dan moet je niet vergeten dat deze ook onderhouden moet worden. Zo is het belangrijk om regelmatig schoon te maken en zul je ook zaken moeten repareren als er dingen kapot gaan. Tevens zitten er diverse regels vast aan het bezitten van een boot waar je je aan moet houden. Vergeet ook hier niet op te letten.

Ga niet alleen kijken

Heb je een boot op het oog? Dan is het belangrijk om deze ook in het echt te gaan bekijken. Denk eraan: ga nooit alleen kijken! Zorg dat er iemand meegaat die er ook echt verstand van heeft. Twee paar ogen zien namelijk altijd meer dan één!