Spatborden voor een racefiets kiezen

Het blijft natuurlijk altijd een discussie. Moet je er nu wel of niet voor kiezen om een spatbord op je racefiets te monteren? Het blijft natuurlijk ook lastig om te bepalen waar je nu goed aan doet. Je wilt er wel goed uit blijven zien op je fiets. Aan de andere kant is al dat opspattende water en vuil natuurlijk ook niet heel comfortabel. Het is dan dus toch wel fijn om deze mogelijkheid te hebben. Gelukkig zijn er opties die je op alle manieren van dienst kunnen zijn. Het is dus goed om dit uit te zoeken.

Netjes onder het zadel

Een manier om de keuze wat gemakkelijker te maken is door te kijken naar modellen die wat minder opvallen, maar toch goed beschermen. Dan kom je bijvoorbeeld bij de kleine spatborden uit die net onder het zadel gemonteerd kunnen worden. Daarmee heb je geen last meer van vuil en water. Bovendien zijn ze vaak te klemmen, dus je haalt ze er net zo gemakkelijk weer af bij mooi weer. Dat is natuurlijk ook een voordeel. Het is dan gemakkelijker om ervoor te kiezen uitsluitend wanneer dat nodig is. Iedere fietser kan hier dus mee werken.

spatbord racefiets

De best mogelijke bescherming

Een andere manier waarop je kunt kijken naar het best mogelijke spatbord, is door op zoek te gaan naar de beste bescherming. In dat geval kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de langere modellen. Die zijn hier optimaal bruikbaar voor. Het is fijn om te weten dat je daarmee dus ook echt de maximale bescherming krijgt die je nodig hebt. Dat is wel zo fijn, want het maakt het allemaal een stuk makkelijker om lekker op pad te gaan met je fiets. Ook als het op de wegen allemaal wat natter is. Weeg dit dus ook mee hierin.