Motorolie nodig? Lees hier ons advies over de juiste oliën

Goede zorg en onderhoud, die verder gaan dan alleen wassen en schoonmaken, zijn van vitaal belang om onze geliefde motoren ten alle tijde optimaal te laten functioneren. Afgezien van frequent polijsten, heeft ons tweewielige voertuig goed opgepompte banden, gesmeerde kettingen en belangrijker nog, een goed geoliede motor nodig.

Waarom moet ik mijn motorfiets oliën?

Motoroliën zijn essentieel om ervoor te zorgen dat motoren soepel en efficiënt werken. Zonder dit zouden de metalen stukken niet vrij kunnen bewegen, wat resulteert in veel wrijving, wat veel warmte zou genereren en een aanzienlijk vermogensverlies tot gevolg zou hebben. Dan zijn er hiernaast de afdichtingen, die zouden uitdrogen en breken, waardoor allerlei vreemde dingen zouden kunnen binnendringen en uiteindelijk het hele proces tot stilstand zou komen. Als gevolg hiervan zou uw motorfiets onbruikbaar worden. Dat is iets wat we niet willen.

Onderdelen kunnen in theorie sterk gepolijst worden om gladde oppervlakken te produceren die tegen elkaar wrijven, maar het punt bereiken dat ze echt glad zijn (in plaats van alleen maar glad te lijken voor het menselijk oog) is ongelooflijk duur en onmogelijk te bereiken in massaproductie.

Wat zijn de verschillende soorten oliën voor motorfietsen?

Er zijn gevallen geweest waarin de merken en variëteiten van motoroliën die op de markt verkrijgbaar zijn, ons bang maakten en overweldigden. Elk van deze oliën heeft een ander doel en heeft verschillende kwaliteiten, die de viscositeit en temperatuurniveaus bepalen die de motor kan verdragen zonder zijn functie te verliezen. Ze zijn verdeeld in drie groepen; minerale olie, synthetische olie en semi-synthetische olie. Op mineralen gebaseerde olie is gewoon een sterk geraffineerde versie van olie die uit de grond wordt gewonnen. Semi-synthetische olie is een vergelijkbare stof, maar met kunstmatige toevoegingen, terwijl puur synthetische olie door de mens gemaakte en ontworpen olie is.

Op olievoordeelshop kunt u meer Informatie vinden.

Bekijk ons aanbod ook op de online website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *