Motor verzekeren? Meer tips hierover!

1. Betaal alleen voor wat je nodig hebt

Kies niet voor een duurder beleid met onnodige add-ons – ga voor een beleid dat alles heeft wat je nodig hebt voor een geweldige prijs. Het vergelijken van verzekeringen moet u helpen de juiste verzekering voor de juiste prijs te vinden. U kunt verzekeringen vergelijken op Totaal Besparen.

2. Kijk of het goedkoper is om add-ons als afzonderlijke producten te kopen

Invoegtoepassingen voor motorverzekeringen kunnen zijn:

  • Rechtshulp
  • dekking van persoonlijke ongevallen
  • beschermde no-claim bonus

Add-ons als afzonderlijke producten zorgt ervoor dat u het bedrag in 1 keer betaald in plaats van dat deze op uw premie zit. 

3. Overweeg uw type motor

Als u een oudere motor heeft die niet veel waard is, kan een polis voor brand en diefstal van derden in plaats van een uitgebreide dekking wat geld besparen. Maar een wa-verzekering biedt misschien niet het dekkingsniveau dat u wilt, en het is niet altijd goedkoper dan een uitgebreide dekking. Kijk daarom nauwkeurig naar wat u nodig heeft, voordat u een beslissing maakt

4. Parkeer met zorg

Als u een garage of oprit heeft, parkeer dan uw motor daar ‘s nachts. ‘s Nachts parkeren kan de kans verkleinen dat uw motor wordt vernield of gestolen en verzekeraars zullen u zien als minder een risico om te verzekeren, waardoor uw premies mogelijk worden verlaagd. Let ook op dat de premie verschil kan liggen aan het feit dat u in een risico buurt woont. Dit betekent dat er veel claims in uw buurt gemaakt worden als we het hebben over motor verzekeren.

5. Wees voorzichtig met extra chauffeurs op uw polis

Als u een extra bestuurder op uw polis zet, kunnen uw premies omlaag gaan, als ze ervaren zijn. Wees echter altijd eerlijk over wie de hoofdbestuurder is, anders wordt de polis ongeldig. Een onervaren rijder zal dan weer het tegen effect hebben en zal uw premie weer omhoog gooien.