Inpakken en verpakken van goederen

Ben je van plan om goederen in te pakken of te versturen dan denk je direct aan kartonnen dozen. In de meeste gevallen worden deze ook gebruikt, al is de ene doos niet de andere. Iedereen weet dat je verschillende formaten hebt, maar ook de stevigheid van de doos kan van elkaar verschillen. Ook het vouwen en sluiten van een doos is niet bij iedere doos gelijk, alle dozen bij de logistiekconcurrent beschikken over een keurmerk. Dit betekent dat de dozen zijn vervaardigd uit een duurzaam beheerd bos.

kartonnen dozen

Waarom een doos van karton?

Plastic boxen kun je ook gebruiken voor het verzenden van producten of materialen, maar deze zijn vele malen duurder in aanschaf en verzending. Kartonnen dozen wegen niets, het gewicht komt pas als de doos wordt gevuld. Ook kun je de inhoud van een doos altijd passend maken, heb je een lege ruimte in de doos dan is deze eenvoudig op te vullen met opvulmateriaal. Hierdoor behoudt de doos zijn vorm tijdens transport en is deze steviger dan een doos met een lege ruimte.

kartonnen dozen

Speciaal gemaakt voor jouw bedrijf

Door het gebruik van kartonnen dozen kun je ook reclame maken voor je bedrijf, bedrukte dozen worden vaak gebruikt door bedrijven om hun producten in te verpakken. Onbedoeld maak je reclame, en zorg je ervoor dat je toch een groter bereik krijgt van je bedrijf. Waar de doos komt zal ook het logo of de naam van je bedrijf komen. Vind je in het standaard assortiment niet het juiste formaat doos, dan is het ook mogelijk om dozen op maat te laten maken.