Impact van coronavirus op transportbedrijven

Of je nou transport naar Duitsland of Hongarije nodig had, het coronavirus heeft daar geen baat bij. De transportbedrijven zijn enorm hard geraakt door het coronavirus. Sommige branches kunnen zich makkelijk aanpassen van op kantoor werken naar thuiswerken, maar voor essentiële werkers als vrachtwagenchauffeurs is dat jammer genoeg niet mogelijk. Maar, wat voor impact heeft deze pandemie eigenlijk op deze business gehad?

Bron: fce-transport.com

Impact op de commercie

Omdat landen op slot gingen en de regels enorm werden aangescherpt, heeft dit een heel groot effect op de transport gehad. Ladingen en producten werden te laat of zelfs helemaal niet bezorgd, wat voor frustratie heeft gezorgd. Niet alleen bij de transportbedrijven die de goederen niet konden leveren, maar ook bij de aanbieders die hun klanten niks konden bieden en de klanten die nu niet aan hun goederen konden komen! Het verschilt per business hoe hard de klap was, maar desalniettemin is het niet goed voor business geweest.

Impact op de truckers

Zoals hierboven al genoemd zijn regels heel erg aangescherpt. Vooral natuurlijk voor de truckers die het virus mee kunnen dragen allerlei grenzen over. Velen mochten niet meer bij tankstations, diners of cafés langs om wat te eten. En bij boerderijen of bedrijven was douchen vaak ook geen optie meer. Of ze moesten heel lang wachten omdat de douches en wc’s eerst goed schoongemaakt moesten worden. Maar, er waren ook positieve punten: omdat mensen meer thuis werkten, waren er minder auto’s op de weg. Het was dus rustiger, wat fijner en veiliger maakte voor de truckers. Mensen werken nog steeds thuis, maar de wegen vullen zich langzamerhand weer met auto’s.

Impact op de samenleving

Voorheen waren mensen niet zo blij met vrachtwagens op de weg. Die grote beesten maken enorm veel herrie, en ze rijden zo langzaam! Inhalen is geen pretje. Maar hier is wel verandering in gekomen. Tijdens de piek van het virus kregen essentiële werkers eindelijk de aandacht die ze verdienden. Hier horen de dokters, zusters, maar ook de truckers bij! Want zonder had jij nooit je verzameling toiletpapier kunnen hamsteren.

Zoals je vast al gehoord hebt: dit is de nieuwe realiteit. En dat geldt niet alleen voor mensen, ook voor bedrijven en hele branches. En dus ook voor de transportindustrie. Veel negatieve, maar ook zeker positieve dingen zijn uit de pandemie gekomen en zullen er nog komen.