Hoe verleng je de levensduur van je motor?

Eindelijk heb je die Harley aangeschaft die je al een tijdje wilde hebben, tijd om te scheuren! Of moet je nog wat dingen regelen? Zoals je motorverzekering berekenen en je Harley verzekering afsluiten? En hoe ga je voor je motor zorgen? Je wilt natuurlijk niet dat je motor er te vroeg mee ophoudt! Heb je tips nodig om de levensduur van je motor te verlengen? Daar kunnen wij je verder mee helpen!

Luister naar je motor

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de levensduur van je motor te verlengen, is naar je motor luisteren. Maakt je motor een raar geluid? Klinkt iets niet zoals het hoort te klinken? Wanneer je luistert naar je motor kun je al snel problemen identificeren of zelfs voorkomen! Dat scheelt weer een extra rit naar de monteur.

Skip de APK beurt niet

De Algemene Periodieke Keuring voor auto’s is verplicht in Nederland. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je voertuig op veiligheid in het verkeer, het milieu en de registratie. Denk hierbij aan je remmen, schokdempers, uitstoot en je kilometerstand. Maar, deze keuring is niet verplicht voor motoren, al zijn er wel politieke partijen die dit graag in zouden willen voeren. Betekent dit dat je nergens op hoeft te letten bij je motor? Tuurlijk niet! Het kan nooit geen kwaad om je motor eens te laten inspecteren door een professional. De professional ziet misschien gebreken waar jij helemaal geen oog voor hebt gehad of waar je zelf helemaal niets van weet.

Houd je motor droog en schoon

Kijk, wij snappen ook wel dat het schoonmaken en het droog houden van je motor een enorm gedoe kan zijn. Telkens maar weer een doekje tussen alle hoekjes en gaatjes moeten drukken is niet fijn voor je rug. En de motor telkens in een garage of schuur te zetten en er weer uit te halen wanneer je een ritje gaat doen is geen pretje. Maar weet je wat ook geen pretje is? Wanneer je motor stuk gaat om de bovengenoemde redenen. Vaak zijn dit niet de hoofdredenen van gebreken aan je motor, maar ze zijn altijd wel een factor die meespelen.

Er zijn nog veel andere manieren die je kunt proberen om de levensduur van je motor te verlengen, maar met deze drie tips kom je al een heel eind. Alle kleine beetjes kunnen helpen dus schroom je niet om extra voorzorgsmaatregelen te nemen!