Hoe kies je de beste rijschool uit?

Iedereen die ooit voor zijn rijbewijs is gegaan stond voor die lastige keuze. “Welke rijschool moet ik kiezen?” De keuze is reuze, zoals ze vaak zeggen. Toch doe je er verstandig over om er niet te lichtzinnig over na te denken. Je wisselt namelijk niet zo snel meer van instructeur tenzij je het echt niet goed kan vinden of twijfelt over de kwaliteit. Daarom geef ik jou een aantal tips om er voor te zorgen dat jij een goede keuze gaat maken.

Vergelijken

Het vergelijken van rijscholen kan een hele opgave zijn. Toch ga ik jou een aantal praktische tips geven zodat het wat makkelijker wordt. Ga allereerst bij vrienden en familie na bij welke rijschool zei een goede ervaring hebben. Zoek vervolgens eens op een lokale zoekopdracht, zoals “rijlessen Zoetermeer” of een andere plaats om de meest relevante rijscholen te vinden voor jou. Nu je jouw lijstje hebt gemaakt kan je hier een keuze uit gaan maken. Neem de volgende tips mee in jouw overweging.

#1: Slagingspercentage

Het slagingspercentage bij een rijschool is misschien wel het belangrijkste om naar te kijken. Ligt dit percentage beneden het gemiddelde dan moet je er nog maar eens goed over na gaan denken.

#2: Aangesloten bij rijscholenbond

Is jouw rijschool wel aangesloten bij een rijscholenbond? Je kan dan denken aan BOVAG, FAM of VRB. Hiermee kan de rijschool bewijzen dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen.

#3: Prijs/kwaliteit

Is de rijschool waar je naar neigt heel goedkoop? Kijk dan nog eens extra goed naar het slaginspercentage. De prijs/kwaliteit verhouding moet wel goed zijn. Als je uiteindelijk veel meer lessen of examens moet afnemen omdat de kwaliteit niet goed genoeg is dan ben je alsnog veel duurder uit dan wanneer je direct koos voor een duurdere, maar betere, rijschool. Let hier dus ook goed op! Kies daarom voor Nationale Rijschool om de beste rijschool uit te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *