Hoe bereken je de wielmaat van een fiets?

Het berekenen van de wielmaat van de fiets kan soms erg moeilijk en frustrerend, maar met een zeer eenvoudige methode om de wielmaat van de fiets te berekenen zult u weten welke wielmaat u voor uw fiets nodig heeft.

Makkelijkste methode om de wielmaat van een fiets te berekenen

De makkelijkste methode om de wielmaat van een fiets te berekenen is met behulp van een metalen inch meetlint. Bij deze methode hoeft u alleen maar de fiets een beetje naar de muur te laten leunen zodat u een vrije hand heeft om het metalen meetlint op uw band te leggen. Zodra de fiets tegen de muur staat en uw handen vrij zijn, neemt u het metalen meetlint en meet u de afstand tussen de grond en het midden van de band. Voor de goede orde; dit kan dus zowel een kinderfiets zijn als een damesfiets.

Deze meting is de radius van de band, vermenigvuldig deze met twee zodat u de diameter van de band hebt, zodra u de diameter van het wiel hebt, is de helft van uw werk hier gedaan.

De volgende stap in het meten van de wieldiameter is het meten van de breedte van de band. Als u de diameter en de breedte heeft gemeten, vergeet dan niet de diameter voor de breedte te zetten, bijvoorbeeld 26 (diameter) × 1,75 (breedte) en zo weet u na deze methode de wieldiameter van uw fiets.

Waarom is het belangrijk om de wielmaat te berekenen

We zouden allemaal moeten weten dat de wielmaat een grote invloed kan hebben op de prestaties en het rijgedrag van de fietser, dus het is belangrijk om altijd de wielmaat van de fiets te meten en te overwegen voordat u deze aanschaft. Zelfs de breedte van de band kan een impact hebben op de rit, meer breedte zou een betere wegligging en grip opleveren, minder breedte zou meer acceleratie opleveren, maar het zal niet goed zijn in de wegligging en grip van de fiets.

Inch wielen, oppervlakte en luchtdruk?

Een fiets met meer inch wielen heeft meer oppervlakte en houdt dus meer luchtdruk vast dan een normaal wiel, dus een fiets met meer inch wielen heeft meer gewicht. Het gaat er bij het fietsen om dat kleine factoren die er niet voor iedereen toe doen, er serieus toe doen. We moeten altijd deze kleine factoren in gedachten houden om een uitstekende ervaring met de fiets te hebben.

Vraag het eens aan de vakman bij u in de buurt

Ga eens langs in één van de fietsenwinkels in uw stad. Zoek anders op internet of een fietsenwinkel bij u in de buurt zit. Dat kan bijvoorbeeld een fietsenwinkel Eindhoven zijn. Zo kunt u eens een gerichte vraag stellen aan de vakman.

Maak kennis met een mooi Nederlandse fietsmerk ‘Spirit’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *