Fietsparkeren

Fietsparkeren in verschillende soorten en maten

Fietsen is goed voor de gezondheid. Daarom gaan zoveel mensen op de fiets naar het werk, de supermarkt en familie. Fietsparkeren is echter soms een fikse uitdaging. Want niet overal is nagedacht over waar je die fiets nou eigenlijk kwijt moet. Fietsparkeren zou echter aan de orde van de dag moeten zijn want een fiets rijden is zoveel beter voor het milieu. Ben jij op zoek naar handige manieren om meerdere fietsen te stallen? Dan zijn er een hoop opties.

Fietsparkeren

De mogelijkheden

Het zal je verbazen hoeveel opties er zijn als het gaat om het parkeren van de fiets. Hieronder een aantal mogelijkheden die we veel zien in ons land en daarbuiten:

  • dubbellaags fietsparkeren
  • enkellaags fietsparkeren
  • overdekt fietsparkeren
  • het oplaadpunt voor e-bikes
  • buitenformaat fietsparkeren

Alle soorten hebben eigen voor- en nadelen die je verderop in dit artikel kunt ontdekken.

Het enkellaags fietsparkeren

Dit is de versie die je wellicht het meeste ziet in ons land. Op straat, bij scholen en bij kroegen zie je vaak enkellaags plaatsen om je fiets te parkeren. Deze bestaan uit een stalen frame waarin je de fietsen naast elkaar kunt stallen. Het is een betaalbare optie maar niet de meest efficiënte optie bij weinig ruimte. 

Dubbellaags fietsparkeren

Je kunt ook kiezen voor een dubbellaags parkeergarage voor de fiets. Dat wil zeggen dat er twee niveaus boven elkaar  zijn waarin je de fiets kunt stallen. Voordeel hiervan is dat je de ruimte optimaal benut. In een bewaakte fietsenstalling zie je deze versie veel voorkomen. Het zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk fietsen op een kleine ruimte krijgt maar het is minder gebruiksvriendelijk omdat niet iedereen ervaring heeft met hier de fiets in stallen. 

Overdekt fietsparkeren

Slecht weer is aan de orde van de dag in onze omgeving. Het is dus wel zo fijn als je fiets niet doorweekt is wanneer je erop wil stappen. Daarvoor is de overdekte fietsenstalling de beste optie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *