Een auto van de zaak, wel of niet doen?

Overweeg je een auto zakelijk aan te schaffen, maar weet je niet zo goed of dit wel een verstandige keuze is? Onderstaande tips helpen je een eindje op weg, zodat de keuze wellicht al iets makkelijker wordt. Je wilt natuurlijk niet iets doen waar je achteraf spijt van krijgt.

Vergeet niet dat er sprake kan zijn van eventuele bijtelling

Wanneer je een auto van de zaak koopt, dien je rekening te houden met evenutele bijtelling. Als je dan privé in de auto rijdt, is er vaak sprake van een bijtelling van 22% van de waarde van de auto. Dit bedrag valt lager uit wanneer je in een elektrische auto rijdt, dan betaal je namelijk 12% in 2021. 

Let wel op: wanneer je minder dan 500 km per jaar privé rijdt, is er geen sprake van bijtelling. Bedenk dus van tevoren of dit het geval gaat zijn voor jou. 

Je ritten registreren

Rijd je zakelijk? Dan dien je je ritten te registreren. Meer informatie over dit onderwerp vind je hier, op de website van europetrack. Je hebt hiervoor een tachograaf nodig, die je regelmatig uit dient te lezen. Gebruik je je auto zakelijk, dan is het dus van belang dat deze over een tachograaf beschikt. 

Kies een geschikte auto

Gaat het om een auto voor je eigen bedrijf? Dan is het zaak dat je een passende auto aanschaft. Je kunt de auto natuurlijk gebruiken om reclame mee te maken, maar het voertuig is hoe dan ook een visitekaartje voor jou en je onderneming. Het is dan ook belangrijk dat de auto er goed uitziet en representatief is voor je bedrijf. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende opties waar je uit kunt kiezen, zodat je een goede, weloverwogen keuze kunt maken als het aankomt op het aanschaffen van een auto voor je bedrijf.