checklist auto kopen

Drie punten waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een tweedehands auto

Er zijn een hele hoop zaken waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. Om die reden hebben wij de checklist auto kopen gemaakt.

checklist auto kopen

Buiten kijf staat dat het veiliger is om een occasion over te nemen van een autobedrijf dan van een particulier. Doorgaans mag je er zeker van zijn dat de verkoper de waarheid spreekt, omdat hij jou ook garanties moet verlenen. Je hebt altijd controleplicht, alleen hoef je bij een autobedrijf niet per se verstand te hebben van auto’s. Het is natuurlijk wel aan te raden goed te blijven kijken en veel vragen te stellen. De zaken die niet lijken te kloppen kan je dan altijd bespreken met de verkoper.

Het is sterk af te raden een tweedehands auto te bezichtigen die buiten staat en het zojuist heeft geregend. Het regenwater zorgt er namelijk voor dat de krassen en deuken minder goed zichtbaar zijn. Thuis wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Duikreparaties zijn goedkoper dan krasreparaties. Eenzelfde tip in dit straatje is dat je de tweedehands auto altijd in zonlicht moet bekijken. Wanneer het donker wordt vallen ook nu krassen en deuken minder goed op. Ga dus altijd overdag bezichtigen.

Als je de tweedehands auto eenmaal voor je hebt is het verstandig te beginnen bij de banden. Zit je er nog profiel op en zijn ze gelijkmatig afgesleten? Is de band aan de buiten- of binnenkant veel meer versleten, dan houdt dat sowieso in dat de wielen niet goed uitgelijnd zijn. Dit kan je vervolgens meenemen in de prijsonderhandeling. Tot slot moet je niet vergeten de uitlaat te checken. Als deze vervangen moet worden omdat ze bijvoorbeeld verroest zijn, dan kan dat een duur grapje worden. Bekijk vooral de achterkant goed, omdat de uitlaat daar het minst warm wordt, is daar de grootste kans op doorroesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *