De verschillende soorten vormen van vervoer van een expediteur

Binnen de logistieke wereld zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden van vervoer. Dit komt doordat we allemaal willen importeren en exporteren naar en van zoveel als mogelijk landen over heel de wereld. Dit zorgt weer voor nieuwe uitdagingen voor bedrijven met minder ervaring op dit vlak. Daar komt vaak een logistieke dienstverlener of expediteur dan om de hoek kijken. Er zijn namelijk ontzettend veel valkuilen bij het niet juist in en uitvoeren van jouw goederen. We vertellen je meer over alle mogelijkheden.

Wegtransport

De meest gebruikte manier van freight forwarding is toch wel wegtransport. Niet overal zijn de wegen even goed maar als je in Nederland moet rijden is dit ideaal. Als je vracht hebt dat van punt A naar punt B moet of eventueel zelfs naar punt C dan kan je, mits het mogelijk is per weg, kiezen voor wegtransport. Over het algemeen is dit de goedkoopste mogelijkheid maar duurt over het algemeen wel het langst om in verre landen te komen. De chauffeurs moeten rekeninghouden met rusttijden en met tol en vertragingen op de weg.

Zeevracht

Wanneer je spullen van en naar China wilt halen of sturen zal je zeevracht nodig hebben. Veelal worden er spullen uit China gehaald met een behoorlijke levertijd. 3 maanden is niet vreemd. Je moet rekening houden met vaartijden en douane controles welke vaak erg lang duren.

Luchtvracht

Is er meer haast geboden bij een vracht? Dan kan er gekozen worden voor luchtvracht. Zeker wanneer er behoorlijke spoed achter een zending zit kiest men voor de lucht. De kosten zijn vaak wel enorm dus je zal goed moeten doorrekenen of dit rendabel blijft voor je verkoop.

Spoor

Een andere veel gebruikte optie is spoorvracht. Over het algemeen kan dit vrij snel verlopen alleen moet er natuurlijk wel een spoor beschikbaar zijn op de plek van bestemming. Vaak zien we dat er ook vrachtvervoer nodig is.

Forwarding

Als je op zoek bent naar een partij gespecialiseerd in forwarding en shipping dan zit je bij Broekman Logistics goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *