De juiste accu voor je auto vinden

Ieder motorvoertuig maakt gebruik van een accu. Een accu zorgt ervoor dat er voldoende stroom is om de motor te kunnen starten en daarnaast om alle elektrische functies te kunnen aansturen. Niet alleen auto’s maken dus gebruik van een accu, maar ook vrachtwagens, heftrucks of zelfs (elektrische) fietsen. Hoe vind je nu de juiste accu voor jouw voertuig?

Soorten accu’s

Voor verschillende voertuigen zijn er natuurlijk ook verschillende accu’s op de markt. Hoe weet je nu precies welke je moet hebben voor je auto? Dat is sterk afhankelijk van de auto die je hebt. Zo heb je bepaalde merken accu’s, denk aan een Varta accu, een VMF accu of een accu van Bosch. Het merk kun je vaak zelf bepalen. Het is maar wat je belangrijk vindt, zoals prijs of kwaliteit.

Verschillende voertuigen

Zoals we al eerder noemden zijn er tegenwoordig ontzettend veel andere voertuigen waar een accu voor gebruikt wordt. Niet alleen auto’s of vrachtwagens hebben een accu, maar ook een motor, een elektrische fiets, een heftruck, boten en ook grasmaaiers. Al deze accu’s zijn weer anders en ze hebben dan ook niet allemaal hetzelfde doeleinde.

Accu kopen

Naast het merk heb je natuurlijk ook verschillende voltages en het aantal ampère. De meeste accu’s hebben een voltage van 12 om te kunnen starten, maar voor het aantal ampère zul je de documentatie van je voertuig erop na moeten slaan om erachter te komen welke accu bij je auto past. Als je auto veel opties heeft waarvoor stroom nodig is, dan is het aangeraden om een grotere accu te kopen. Een accu kun je in de winkel kopen en om advies vragen aan de medewerker, maar je kunt ook online een accu vinden en de gegevens van je auto invullen om erachter te komen welke accu je moet hebben.