rdw check

De goede informatie

Bij het kopen van een auto is het altijd maar de vraag of de verkoper de waarheid spreekt, hoe vaak wordt er niet met gegevens gerommeld om de waarheid te verdoezelen of net even iets aantrekkelijker te maken. Door gebruik te maken van een rdw check weet je direct als koper wat er aan de hand is met de auto, in deze check kom je achter de staat van de auto en het verleden. Je gaat er vanuit bij de aankoop van een tweedehands auto dat er gebreken zijn geweest, een eerlijk beeld daarvan is nodig om geen wrak te kopen waar je kort plezier van hebt. 

rdw check

Hoe belangrijk is het verleden

Bij de aankoop van een tweedehands auto is de prijs natuurlijk belangrijk, heeft de auto die je wilt kopen veel mankementen gehad dan kun je dit vaak aan de prijs terugzien. Ook veel eigenaren moet een lampje doen gaan branden, als een auto betrouwbaar is dan heeft een eigenaar geen reden om de auto weer te verkopen. Laat je niet omkopen met mooie praatjes, maar zorg dat je de feiten boven tafel krijgt met een rdw check, het is ook verstandig om te vergelijken met soortgelijke auto’s van het merk en bouwjaar. 

Goed beeld na de check

Wanneer je een rdw check laat doen van een auto voor de aankoop weet je zeker dat je een goed beeld over de auto hebt, alle belangrijke informatie die je nodig hebt staat in het rapport. Iedere auto die in Nederland rijdt staat geregistreerd bij het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Belangrijke punten zijn het schadeverleden en de kilometerstand, dit zijn twee belangrijke issues waar vaak mee wordt gerommeld. Een auto waarbij de onderhoudshistorie niet aanwezig is geeft ook al een teken, vergeet de bekende testrit niet. Wil de eigenaar dit liever niet, zie dan maar direct van de koop af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *