De eerste elektrische vrachtwagen

Tesla kondigde in 2017 een elektrische vrachtwagen aan. Ze verwachten dat deze in 2023 in productie gaat. De vrachtwagen moet 805 kilometer kunnen rijden bij volle batterijen en 640 kilometer nadat de truck tot 80% is opgeladen in 30 minuten. Hierdoor krijgt deze concept vrachtwagen erg veel aandacht, omdat hij de transportsector op z’n kop zou kunnen zetten. Heb je het idee dat jouw vrachtwagen iets mist? Ga dan op zoek naar de juiste truck accessoires, zo kun jij je vrachtwagen zelf inrichten. Zoek jij een gespecialiseerd bedrijf? Bekijk dan eens de website van Special Interior.

Twee modellen

Er komen waarschijnlijk twee modellen van de Tesla Semi op de markt. Dit zal een ‘normaal’  en een ‘long range’ model zijn. De long range zal 805 kilometer kunnen rijden en minimaal 150.000 euro kosten. Het normale model zal 130.000 euro kosten en 475 kilometer kunnen rijden. 

Autopilot

De truck wordt voorzien van autopilot, hiermee kan de chauffeur ervoor kiezen de vrachtwagen zelf te laten rijden. Dit systeem zit al jaren op de tesla auto’s en zal worden aangepast om ook de vrachtwagen zelf te laten rijden. De vrachtwagen zal dan zelf binnen de lijnen van de weg kunnen blijven. Ook remt hij voor auto’s die voor je rijden en geeft hij weer ‘gas’ als de auto voor je weer begint te rijden. 

Kosten

De elektrische vrachtwagen moet niet alleen tot milieuwinst leiden, maar ook tot kostenbesparingen. De aankoop van de vrachtwagen zal hoger zijn, maar de brandstof en het onderhoud is een groter deel van de kosten dan de vrachtwagen zelf. Elektriciteit is de helft van de prijs van diesel en een elektrische motor vergt een stuk minder onderhoud dan een dieselmotor. Daarom zal de Tesla Semi goedkoper zijn na twee jaar gebruik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *