Anno 2021 op zoek naar een auto? Kies dan voor elektrisch!

De elektrische auto heeft de afgelopen jaren enkele stormachtige ontwikkelingen doorgemaakt. Dit zien we dan ook terug in het aantal elektrische auto’s dat te vinden is op de Nederlandse wegen. Dit aantal stijgt al jaren en stijgt de afgelopen jaren alleen maar harder. Deze stijging is te verklaren door de stormachtige ontwikkelingen die plaatsvinden onder de motorkap van de elektrische auto. In deze blog nemen we je dan ook mee in deze ontwikkelingen en vertellen we je waarom deze van positieve invloed zijn op het koopgedrag van de consument.

Actieradius

De actieradius is heel lang het grootste pijnpunt van de elektrische auto geweest. Anno 2021 is al grotendeels weggewerkt en de verwachting is dat dit in de komende tien jaar juist een positief aspect van de elektrische auto zal worden. Bekijk bijvoorbeeld eens de Tesla Model Y. Dit is een elektrische auto met een actieradius van ruim 500 kilometer! 500 kilometer moet meer dan genoeg zijn voor de gemiddelde Nederlander om de dag door te komen en hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet te kiezen voor de elektrische auto. De verwachting is dat de batterijen zich blijven ontwikkelen en dat we met enkele jaren gemakkelijk meer dan 1000 kilometer kunnen rijden op één batterij. Het grootste nadeel van de elektrische auto wordt op deze manier in enkele jaren tijd omgebogen tot enorm voordeel!

Laadtijd

Het tweede grote probleem omtrent de elektrische auto’s is de laadtijd van de batterij. Ook dit is anno 2021 gelukkig een achterhaald probleem. Waar we vroeger uren langs de snelweg stonden om de batterij op te laden kan dit tegenwoordig in een minuut of 40. Neem bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach E. Deze laadt tot 80% op in nog geen 45 minuten! Hierdoor kun je in no time weer de weg op met 80% van de batterij en kun je zo weer honderden kilometers rijden. Het volledig opladen van de auto kost dan weer veel meer tijd. Dit komt omdat het vullen van het laatste beetje van de batterij het lastigst is. Probeer daarom de auto ook alleen thuis en ‘s nachts vol te laden. Wanneer je de auto thuis vollaadt zul je namelijk niet eens merken dat deze bijna 10 uur op moet laden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *