Achteruitrijcamera laten inbouwen, ideaal voor de veiligheid

Een achteruitrijcamera laten inbouwen is er in veel verschillende varianten te vinden. De meest variant is de HD-uitrijcamera. Deze heeft tot wel 20 meter nachtzicht, ook overdag is het beeld 3 keer zo scherp als de gewone camera’s. Deze camera heeft ook veel luxe, hierbij kun je denken aan afstandslijnen een zonneklep, afstandsbediening, spiegelbeeld en normaal beeld, aanpasbare oriëntatie en automatische schakelmogelijkheden. Verder heb je de complete systemen. Deze beschikken ook over alles wat je nodig hebt. De gewone losse camera’s kun je onderscheiden door chipset, kijkhoek, waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, verwarming, spiegelbeeld, plaatsing en behuizing. De derde licht camera’s zijn makkelijk te installeren, je vervangt eenvoudig het bestaande derde remlicht. Ook heb je camera’s die op bluetooth werken. Bij deze kun je zelf instellen op welk apparaat je het beeld wilt zien. Het nadeel is wel dat je veel storingen van buitenaf kunt krijgen, want het werk via verbindingen. Verder heb je nog sets en losse accessoires.

achteruitrijcamera laten inbouwen

Hoe een achteruitrijcamera laten inbouwen?

Een achteruitrijcamera is een camerasysteem in elke rij voertuig. Het camerasysteem is een hulpmiddel voor bestuurder om tijdens het achteruitrijden te zien wat er achter het voertuig afspeelt. Dit is veel veiliger dan een achteruitkijkspiegel want met een camera kan je de volledige dode hoek achter de auto zien. Het is erg handig met inparkeren of achteruitrijden. Een camera zit per voertuig op een andere plek, vaak is dit bij de kentekenplaat, het logo van het merk of op of nabij de achterruit. Als de camera geactiveerd wordt wanneer je naar achter rijdt zal dit beeld verschijnen op de boordcomputer. Sommige boordcomputers hebben lijnen op het scherm, dit laat precies zien hoe breed alles is. Veel apparaten hebben ook piepjes, zo word je ook direct gewaarschuwd.

achteruitrijcamera laten inbouwen

Welk apparaat voor welk voertuig

Per voertuig zit er ook nog verschil in de camera’s. Zo heb je bij een camper bijvoorbeeld veel mogelijkheden, zoals een bedraad systeem met 1 of 2 achteruitrijcamera ‘s, of een zeer uitgebreid systeem voor de grotere campers met uitrijcamera ‘s en dode hoek camera ‘s. En bij landbouwvoertuigen zelfs keuzes uit 4 camera’s die je ook tegelijk kan gebruiken. Per voertuig moet je dus goed kijken welke camera aan jouw wensen voldoet.