4 tips waarmee je baard er straks tip en top uitziet

Een baard laten groeien is niet zomaar even gepiept. Wie een mooie, volle baard wil moet ook tijd steken in de verzorging van deze baard. Maar hoe doe je dat eigenlijk het beste? In dit artikel lees je vier tips waarmee jij ervoor zorgt dat je baard er altijd tip en top uitziet.

1. Gebruik baardolie


Het dagelijkse gebruik van een baardolie kan het verschil maken tussen een goed verzorgde en een onverzorgde baard. De olie geeft namelijk niet alleen maar een mooie glans aan je baard, maar hydrateert en beschermt ook de baardharen. Daarnaast biedt de olie bescherming en verzachting voor de onderliggende baardhuid, die meestal wel wat extra hydratatie kan gebruiken. Je voorkomt met een baardolie dus ook jeuk en schilfers.

2. Borstel je baard regelmatig


Als je een model in je baard geknipt hebt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat deze goed tot zijn recht komt. De beste manier om dit te doen is het regelmatig borstelen van de baard. Bovendien verspreid je tijdens het kammen talg en baardolie over de haren, wat zorgt voor een gezonder ogende baard. Ook verwijder je in het borstelproces losgeraakte haren, wat ook weer zorgt voor een beter verzorgd ogende baard. Voor het borstelen van je baard kun je een speciaal baardborsteltje gebruiken.

3. Verf je baard


Sommige mensen hebben een baard die ongelijk is qua kleur, niet matcht met hun haarkleur of grijs begint te worden. Dat kan een uniek effect geven, maar sommigen zouden hun baard het liefste in een andere kleur hebben. Gelukkig kan dat, doormiddel van het verven van je baard. Je baard verven kan je het best met baardverf doen, aangezien deze vervaagt en niet uitgroeit. Om de juiste kleur te kiezen van de baardverf, is het ’t beste om te kijken naar de kleur van je hoofdhaar en een kleur te kiezen die hierop lijkt.

4. Trim je baard


Wanneer je naar de barbier gaat, laat je waarschijnlijk een bepaald model in je baard knippen. Dat is heel mooi als het net gedaan is, maar het model groeit er meestal al vrij snel weer uit. Iedere week naar de barbier gaan zal voor de meeste mensen geen optie zijn, dus is het een slim idee om zelf zo nu en dan je baard bij te trimmen. Zo blijft het gewenste model zichtbaar en ziet je baard er altijd stralend uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *