3 tips voor je rijexamen

Heb je het grootste gedeelte van je rijlessen er inmiddels opzitten en is je examen gepland? Dan kun je nu echt gaan toewerken naar het moment dat jij je examen binnen hebt! Om de kans op slagen zo groot mogelijk te maken, geven wij je een aantal tips om op te letten vlak voor en tijdens het examen zelf. Bekijk bijvoorbeeld ook de website van PDS Rijopleidingen eens voor wat extra informatie!

Zie elke les als een examen

Een examen is spannend. Om je hier zoveel mogelijk op voor te bereiden, kun je het beste doen alsof iedere rijles het examen voor je rijbewijs of een specialisme zoals ccv-d2 certificaat is. Iedere rijles zul je namelijk merken dat de manier waarop je de auto instapt, van invloed gaat zijn op de les. Ben je een dag heel zelfverzekerd? Dan zul je beter rijden dan wanneer je vol spanning zit. Door te doen alsof iedere rijles een rijexamen is, kun je alvast wennen aan het idee en zul je op de grote dag zelf een stuk relaxter zijn.

Kijken, kijken, kijken

Kijken is een van de belangrijkste dingen. Oefen hier dus ontzettend goed op. Ook al voelt het misschien wat onwennig of moet je voor je gevoel heel overdreven doen. Dit is nou eenmaal wat ze van je willen. En zodra je dat roze pasje in de pocket hebt, kun je het doen zoals jij het prettig vindt. Het belang van kijken geldt overigens niet alleen bij het halen van een normaal rijbewijs, maar ook bij een gespecialiseerde rijvaardigheidstraining.

Neem een extra les voor je examen

Om nog net een beetje extra feeling te krijgen en te werken aan de laatste puntjes, is het slim om net wat extra te lessen. Plan dus een aantal extra rijlessen in voorafgaand aan je rijexamen zodat je nog wat extra aandacht kan besteden aan zaken die je lastig vindt!