3 tips om te besparen op je motor

Wat is er fijner dan op een fijne lentedag op de motor te springen? De wind zoevend langs je lichaam, genietend van het gevoel van vrijheid en de prachtige natuur om je heen. Of lekker op de motor naar je werk. Files? Daar manoeuvreer jij je op je tweewieler moeiteloos tussendoor! Wie regelmatig motor rijdt weet dat er niets mooiers bestaat.

Maar, zoals een vermaard denker in omgekeerde volgorde ooit al stelde: ieder voordeel heeft zijn nadeel. Motorrijden brengt bijvoorbeeld kosten met zich mee en die kunnen behoorlijk oplopen. Echter, voor een groot gedeelte heb je dit zelf in de hand. Daarom geven we je in dit artikel drie handige tips om betaalbaar te kunnen motorrijden!

Motorkleding kopen? Goedkoop is duurkoop!

Natuurlijk, wanneer je begint met motorrijden gaan de meeste kosten ‘m zitten in het behalen van je motorrijbewijs en natuurlijk vooral de aanschaf van een motor. Het inkoppertje dat je natuurlijk ook voor een tweedehandsje kunt kiezen gaan we hier niet maken. Wat we wel willen benoemen is dat je daarnaast ook rekening zult moeten houden met de aanschaf van motorkleding. Laarzen, een broek, jas, handschoenen en natuurlijk een helm: dan zit je zo op een aardig bedrag.

De verleiding om dan maar voor goedkope of zelfs tweedehands motorkleding te gaan ligt dan natuurlijk op de loer. Onze tip: niet doen! Als er iets is waar je niet op zou moeten besparen, is het wel motorkleding. Je bent immers hartstikke kwetsbaar op de motor en goede, stevige motorkleding kan bij een ongeluk je leven redden. Bovendien zul je zien dat goedkope motorkleding snel slijt, waardoor je ook eerder weer aan een nieuwe broek of jas toe bent. Kies daarom voor kwalitatieve motorkleding van een goed merk en ga bijvoorbeeld eens langs bij Arie Molenaar Motors voor advies.

Kies de voordeligste motorverzekering

Net als bij een auto ben je ook verplicht om je motor te verzekeren. Mocht je schade veroorzaken aan een anders eigendommen, dan hoef je niet zelf voor deze kosten op te draaien. Er zit echter wel een verschil tussen de premies die diverse verzekeraars hanteren. Neem dus de tijd en moeite om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn en welke voor jou voordelig kunnen uitpakken. Bekijk bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om gebruik te maken van winterstopkorting, wanneer je de motor alleen in de warmere maanden gebruikt.

Maak je motor winterklaar

Is dit laatste het geval en staat je motor ‘s winters dus stil in de schuur? Zorg er dan voor dat deze goed is afgedekt. Zet hem in ieder geval natuurlijk binnen en gebruik dekens en waterdicht zeil om vocht en extreme kou van je motor weg te houden. Verwijder bovendien de accu en zet deze binnen aan de druppellader. Zo voorkom je dat de accu kapot vriest of leegloopt en je na ieder winterseizoen een nieuwe accu moet aanschaffen.

Gerelateerde links: